Hej Lars

Jeg kan kun tilslutte mig din bekymring omkring Chromebooks i matematik. Når Fælles Mål og matematikfaget (og samfundet) generelt bliver ved med at kræve øget brug af IT, mener jeg, at det er problematisk at nogle kommuner udelukkende handler ud fra et økonomisk perspektiv og ikke et didaktisk, hvor man overvejer hvilket læringspotentiale teknologierne rummer. 
Der er ikke tvivl om at Chromebooks har store mangler i matematik, da det er umuligt at finde et CAS program, der kan vise hvilke beregninger der er foretaget, hvilket medfører, at eleverne "blackboxer", dvs. ureflekteret indtaster input og får serveret et output. 
Mange elever er desuden dygtige brugere af tekstbehandlingsprogrammer (word, docs osv.). Ved afgangsprøven er det en enorm fordel for de elever, som har wordmat til rådighed, da de kan  arbejde i ét program, og ovenikøbet et program de er superbrugere i.
Et andet problem ved Chromebooks er regneark. I Sheets er former på engelsk, hvilket er et problem i sig selv. Derudover er det meget svært, hvis ikke umuligt at lave diagrammer hvor man selv vil navngive etiketterne osv. Målsøgning er ligeledes et problem i Sheets. 
Endelig ser jeg også et problem i forhold til programmering, som er indskrevet i vejledning Forenklede Fælles Mål i matematik og fysik/kemi. Meget software til programmering (fx lego mindstorms) er programmer og ikke apps, derfor er man som Chromebook bruger udelukket fra at bruge det.
Det er jo egentlig de samme argumenter, som flere har fremført for, at tablets ikke er særlig anvendelige i matematik i udskolingen. En Chromebook er jo bare en tablet med tastatur.

Vh X

Ovenstående som svar på nedenstående mail (red)

Hej X

Jeg skriver til dig, da vi netop har diskuteret det pædagogiske ved matematik og Chromebooks. Jeg arbejder på Bavnebakkeskolen i Rebild Kommune som IT-vejleder, og er een af de få vejledere, der er tilbage, der ikke mener, at Chromebooks og matematik i specielt udskolingen harmonerer ret godt. Jeg har fra dag 1 opponeret højlydt i vores IT-forum og på diverse møder, men den "politiske" beslutning er taget - desværre.